Dinka szakácsok

Pupusa salival

Pupusa (8 db)

 

Tészta:

30 dkg liszt

1 dl olaj

1,2 dl víz

1 tk sütőpor

1 tk só

 

Töltelék:

tejföl

szalonna

sonka

sajt

hagyma

meg ami még otthon van és belefér 🙂

 

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Akkor jó, ha nem túl kemény az állaga. Amíg a töltelék elkészül, félre tesszük pihenni.

A töltelékhez a szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, hagymát. Öntsük le róla a zsírt. Ha kihűlt, keverjük össze 2-3 evőkanál tejföllel és adjuk hozzá a sajtot. 

Szaggassuk a tésztát 8 részre, majd kézben lapogassuk őket kör alakra. Az egyik felét töltsük meg egy evőkanálnyi töltelékkel, a másik felét hajtsuk rá, és nyomkodjuk össze az ujjainkkal a szélét.

Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát (nem odaégetve 🙂 ) megsütjük. Alacsony tűzön érdemes, hogy mindenhol jól átsüljön. Közben többször megforgatjuk, élére állítjuk.

 

Sali:

paradicsom

paprika

fejes saláta

retek

majonéz, mustár, tejföl, só, porcukor öntetnek

 

A zöldséget vágjuk apróra, a majonézhez keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük egy nagy tálba, keverjük össze, díszítsük reszelt sajttal (mert az mennyire menő!) és jó étvágyat 🙂

 

 

 

 

DSCN1812

DSCN1815

DSCN1822

DSCN1823

DSCN1836

DSCN1841

DSCN1847

DSCN1852

DSCN1861

DSCN1869

DSCN1872

DSCN1881

DSCN1896

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!