Pupusa (8 db)
Tészta:
30 dkg liszt
1 dl olaj
1,2 dl víz
1 tk sütőpor
1 tk só
Töltelék:
tejföl
szalonna
sonka
sajt
hagyma
meg ami még otthon van és belefér 🙂
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Akkor jó, ha nem túl kemény az állaga. Amíg a töltelék elkészül, félre tesszük pihenni.
A töltelékhez a szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, hagymát. Öntsük le róla a zsírt. Ha kihűlt, keverjük össze 2-3 evőkanál tejföllel és adjuk hozzá a sajtot.
Szaggassuk a tésztát 8 részre, majd kézben lapogassuk őket kör alakra. Az egyik felét töltsük meg egy evőkanálnyi töltelékkel, a másik felét hajtsuk rá, és nyomkodjuk össze az ujjainkkal a szélét.
Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát (nem odaégetve 🙂 ) megsütjük. Alacsony tűzön érdemes, hogy mindenhol jól átsüljön. Közben többször megforgatjuk, élére állítjuk.
Sali:
paradicsom
paprika
fejes saláta
retek
majonéz, mustár, tejföl, só, porcukor öntetnek
A zöldséget vágjuk apróra, a majonézhez keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük egy nagy tálba, keverjük össze, díszítsük reszelt sajttal (mert az mennyire menő!) és jó étvágyat 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: